Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 6
Fazolový mexický hamburger s limetkovým jogurtem
Objevte exotickou chuť s naším fazolovým mexickým hamburgerem s limetkovým jogurtem! Tento lahodný a výživný burger kombinuje pikantní mexické koření s jemností fazolí a svěžestí limetkového jogurtu.
Ingredience
Suroviny
800g konzervovaných fazolí, opláchnutých a osušených
100 g strouhanky
2 lžičky chilli koření
1 menší svazek koriandru, najemno nasekaný
1 vejce
200 g čerstvě připravené nebo kupované salsy
150 ml bílého jogurtu
šťáva z 1/2 limetky
6 celozrnných hamburgerových housek
1 avokádo
1 červená cibule
6 listů salátu
Postup
- Fazole ve větší míse rozmačkejte vidličkou nebo šťouchačem na brambory. Přidejte strouhanku, chilli, polovinu nasekaného koriandru, vejce a 2 lžíce salsy. Vše dobře promíchejte. Směs rozdělte na 6 částí a mokrýma rukama vytvarujte hamburgery. Pokud je nehodláte sníst všechny, právě v tuto chvíli je možné zamrazit je a použít, až budete mít chuť.
- Do jogurtu přimíchejte zbylou polovinu nasekaného koriandru a šťávu z limetky. Může dochutit čerstvým mletým pepřem.
- Hamburgery pečte na rozpálené nepřilnavé pánvi nebo na grilu cca 4 - 5 minut z každé strany do zlatova a křupava.
- Hamburgerové housky rozkrojte, na spodní část naneste trochu jogurtové směsi, salátový list, plátek avokáda, kolečko červené cibule, hamburger, na něj pak opět jogurtovou směs a salsu, přiklopte horní částí housky a servírujte.