Rapunzel mouka lněná jemně mletá 250g BIO
Lněná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje.
Tím se prodlouží její trvanlivost (olej je ta složka lněných semínek, která po namletí způsobuje jejich degradaci) a zároveň zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku. Mouka má neutrální chuť a vysokou schopnost bobtnat. Díky tomu je nutné ji konzumovat s dostatečným množstvím tekutin a nepřehnat to s jejím množstvím.
- doporučená dávka je cca 1 lžíce mouky denně
- lněná mouka po namočení do tekutiny silně bobtná, a je proto vynikající pro zahušťování nápojů a pokrmů
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 73 Kč. Historie ceny.
Skladem
Složení
Popis produktu
Používáme ji pro zahušťování koktejlů, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se i do proteinových nápojů, müsli, jogurtů, do pečených i nepečených desertů, palačinek, karbanátků, kaší a řady dalších pokrmů.
Tato jemně mletá mouka ze lněných semínek částečně zbavených oleje je velmi zajímavá jak nutričně, tak způsobem použití. Je velmi bohatá na rostlinné bílkoviny, což ocení především vegani, vegetariáni a sportovci: 100 g moučky obsahuje 40 g bílkovin. Lněná mouka obsahuje pouze 3,9 g sacharidů (z toho je 3,8 g jednoduchých cukrů), a je proto vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidových dietách. Zajímavý je také velmi vysoký obsah vlákniny (34 g vlákniny ve 100 g), vitaminů skupiny B a hořčíku. Přítomná kyselina listová je pak velmi důležitá pro ženy plánující otěhotnět - tělo jí musí mít dostatek zejména v prvních týdnech po početí.