PROBIO Krekry ferentované žito, cizrna, len, sezam 100 g BIO

PROBIO Krekry ferentované žito, cizrna, len, sezam 100 g BIO

Od PROBIO

Fermentované krekry z obilných a luštěninových mouk obohacené lnem a sezamovými semínky. 

Krekry si můžeme dát jen tak nebo je podávat k pomazánkám, salátům, i polévkám.

  • zasytí na delší dobu a chutnají výtečně
  • skvělé jako malá svačinka
53 Kč

Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 53 Kč. Historie ceny.

Skladem

Energetická hodnota (na 100 g)
2014 kJ
Tuky
23.6 g
z toho nasycené mastné kyseliny
14 g
Sůl
1.53 g
Sacharidy
52 g
z toho cukry
1.4 g
Bílkoviny
11 g
Vláknina
8.6 g

Složení

Mouka žitná celozrnná jemně mletá* 24 %, mouka pšeničná hladká*, mouka cizrnová* 11,6 %, tuk kokosový*, len hnědý* 5 %, sezam* 2 %, olej olivový extra panenský*, jedlá sůl mořská jemná, jedlá soda. * z ekologického zemědělství

Popis produktu

Proč jsme zvolili kombinaci obilovin a luštěnin?

Protože se vzájemně doplňují v esenciálních aminokyselinách, které rozhodují o tom, kolik bílkovin dokáže naše tělo využít. Právě esenciální aminokyseliny nedokáže, na rozdíl od těch ostatních, náš organismus vytvořit. Je jich sedm a je pro nás výhodné, když je v potravinách máme všechny. Takže, když v žitu a pšenici chybí lysin, pak jej cizrna a čočka doplní a naopak, když v luštěninách chybí methionin, pak jsou to obiloviny a semínka, ve kterých ho najdeme dostatek.

 

Pokud si tedy chceme na nějaký čas odlehčit od masa, pak jsou luštěniny, obiloviny i semínka ta pravá volba. Navíc mají tyto rostlinné potraviny zvláště v celozrnné podobě velké množství vlákniny, "zdravých" tuků, a řadu mikronutrientů. Díky tomu všemu na dlouhou dobu zasytí a mají spoustu dalších zdravotních benefitů.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.