NATU Sůl himalájská růžová hrubá 500 g
Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli. Její typické růžové krystalky dodají každému pokrmu unikátní finální efekt.
Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní substanci unikátních solných krystalů, zaručujících naprostou čistotu a vyvážený poměr minerálních látek. Ty jsou navíc ve stavu, které tělo dokáže snadno zužitkovat. Konzumací himalájské soli se vyhnete rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnější chuť a můžete ji využít i jako sůl do koupele.
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 33 Kč. Historie ceny.
Skladem
Složení
Popis produktu
Vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Růžová sůl můžete využít i jako sůl do koupele. Unikátnost himalájské soli spočívá v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.
Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter oproti rafinované soli, která podléhá při svém zpracování chemickému čištění, případně je obohacena o další složky (například jód).
Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?
Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.
Země původu: Pákistán