NATU Kešu ořechy s parmezánem a Fleur de sel 180 g BIO
Milujeme oříšky na slano a tak jsme spojili africké kešu s prémiovým italským sýrem Parmigiano reggiano.
Ze vzdálené Afriky jsme dovezli kešu oříšky barvy slonové kosti. Byly vypěstovány farmáři v Burkině Faso v režimu ekologického zemědělství, tedy bez použití hnojiv a pesticidů. Doma jsme je na sucho opražili, posypali italským sýrem Parmigiano reggiano a na závěr přidali špetku soli. Vychutnejte si naplno slaný snack připravený z opravdových surovin bez zbytečností.
- výsledkem je originální snack, který skvěle ladí k vínu
- uvidíte, že se po nich rychle zapráší
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 197 Kč. Historie ceny.
Na dotaz
Složení
Popis produktu
Výhody
- BIO kvalita
- na sucho pražené Fair trade kešu oříšky
- ochucené BIO parmezánem
- dokonalý slaný snack k vínu nebo filmu
- dárkové balení
Co možná nevíte o kešu oříšcích:
Kešu oříšky jsou plody takzvaného ledvinovníku západního. Tento strom dorůstá do výšky až 12 metrů a poprvé ho objevili v Brazílii. V 16. století se díky portugalským mořeplavcům rozšířil do Evropy a Asie a dnes ho v suchých tropických oblastech najdeme po celém světě. Mezi největší světové producenty kešu oříšků patří Indie, Vietnam a africké Pobřeží slonoviny. Jednotlivé regiony se liší nejen podmínkami pro pěstování, ale také odrůdami ledvinovníku a jejich kultivací. Kešu z různých zemí chutnají jinak, přestože nesou stejné označení. Zatímco indické kešu mají sladkou chuť s jemným nádechem kyselosti a bohaté kořeněné aroma, kešu ze Západní Afriky jsou díky svému africkému původu krásně nasládlé a mají světlejší barvu.