Muso Pasta Umeboshi 150g BIO
Pasta Umeboshi je vyrobena z japonských ume švestek nakládaných v soli s listy Shiso.
Jedná se o tradiční japonský produkt. Využijete ho do dresinků, omáček či pomazánek. Švestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je ve skutečnosti odrůdou meruňky.
- při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 217 Kč. Historie ceny.
Skladem
Složení
Popis produktu
Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).