Health Link Nutri-Smoothie s příchutí vanilky 150 g
Jedinečná receptura, probiotická kultura a ovesné beta-glukany. Bez laktózy. Bez lepku.
Obsahuje probiotickou kulturu a β-glukany. Probiotická kultura, Bacillus coagulans BC99, je schopná přežívat vysoké teploty. Je sporotvorná, vysoce odolná vůči solím a silným kyselinám. Produkuje antibakteriální lektin, kyselinu mléčnou, aminokyseliny, mastné kyseliny s krátkým řetězcem, vitaminy, různé trávicí enzymy, …
- nutri-smoothie je směs prášků používaná k přípravě nápoje
Složení
Popis produktu
Bacillus coagulans roste při pH 2–8, optimálně však při pH 5,5–7,5. Teplota růstu je 30 °C–35 °C, optimální teplota růstu je 45 °C–50 °C. Spory vstupují do žaludku (plášť spory nabotná a odpadne), přes dvanácterník (kde spory klíčí do podoby vegetativních buněk) do tenkého střeva. V tenkém střevě dochází k jejich reprodukci (cca 30 minut). Výsledkem je probiotický efekt, který přispívá k celkovému posílení imunitního systému.
Bacillus coagulans napomáhá inhibovat „škodlivé“ bakterie střevní mikroflóry, kdy po dosažení logaritmické fáze vylučuje metabolity (kyselina mléčná, kyselina octová, kyselina mravenčí), které působí bakteriostaticky. Na jednu porci deklarujeme minimální obsah probiotické kultury 10,5 miliardy.
β-glukany přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Příznivého účinku se dosáhne při denním přijmu 3 g beta-glukanů z ovsa, ovesných otrub, ječmene, ječných otrub nebo ze směsí těchto zdrojů denně.
Návod na přípravu:
Rozmíchejte 30 g (3 polévkové lžíce) prášku s 200 ml vody o teplotě 30–35 °C.