Green Apotheke Rýže sushi 500g
Krátká, vysoce kvalitní rýže určená především k přípravě pravého sushi.
Speciální druh rýže, který se využívá hlavně v japonské kuchyni, a to hlavně na přípravu různých druhů sushi. Její zrnka mají oválný tvar, po uvaření je lepkavá, aby se mohla dobře tvarovat a nabírat hůlkami. Příprava: Rýži na sushi je nutné velmi důkladně vymýt. Pak nechte odstát ponořenou rýži alespoň 1 hodinu. Množství vody je 1:2,5 k původnímu množství suché rýže. Poté pomalu přiveďte k varu, pod pokličkou vařte 15-20 min a nechte 10 min odstát do požadované konzistence. Během této přípravy se rýže nekoření ani nesolí, ochucuje se až po dovaření octovým roztokem se solí. Rýže musí být ve finále lepivá, ale nerozvařená.
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 45 Kč. Historie ceny.
Skladem
Složení