Country Life Rozinky sultánky 200g BIO
Sušené plody vinné révy v biokvalitě. Chutné jsou samotné, lze je ale použít i při pečení a vaření. Mají výraznou sladkou chuť, která je silnější než u ostatních druhů rozinek.
Jsou doma v každé spíži! Žádná vánočka, štrůdl ani koláče se bez nich neobejdou. Kombinujte je s tvarohem, oříšky a jablky. Udělají parádu v jáhlové kaši nebo nákypu. Osladí müsli i tvarohovou pomazánku.
- použijte je do salátů, s opraženými piniemi jsou nejlepší
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 81 Kč. Historie ceny.
Skladem
Obsahuje: obiloviny obsahující lepek, jádra podzemnice olejné (arašídy), sójové boby (sója), suché skořápkové plody, sezamová semena
Složení
Popis produktu
Někdo je z jídla vybírá, protože je nemusí, jiný je vyzobává, aby si na nich mohl pochutnat jako první. Pokud se hlásíte k milovníkům rozinek, vyzkoušejte tyhle sultánky v bio kvalitě. Tento typ rozinek je mnohem sladší než klasické rozinky a jsou také trochu větší. Smlsnout si na nich můžete jen tak, přisypat je do sladkého těsta, různých oříškových směsí, sladkých snídaní nebo mít sáček sušených rozinek jako první pomoc v kabelce.
Využití:
pochoutka - rozinky jsou typicky sladké a dobře poslouží, když vás honí mlsná
pečení - rozinky dáváme klasicky do vánočky, štrůdlu, bábovky, cukroví...
müsli - při výrobě domácího snídaňového müsli můžete přidat i rozinky
kaše - posypte ráno svou oblíbenou kaši rozinkami a oslaďte si ji tak
čatní - k přípravě tradiční husté indické omáčky se často využívají právě rozinky
saláty - v ovocném salátu můžou rozinky posloužit jako sladidlo, chutnají výtečně hlavně s jablky
Rozinky jsou velmi oblíbené hlavně pro svou sladkou chuť. Někdy ale po delší době skladování může cukr uvnitř začít krystalizovat. V takovém případě stačí rozinky krátce ponořit do horké tekutiny, například do vody nebo mléka.
U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.