Grešík Citrusový pektin 70 g

Grešík Citrusový pektin 70 g

Od Grešík

Na výrobu zavařenin (želírující látka).

Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.

101 Kč

Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 101 Kč. Historie ceny.

Skladem

Energetická hodnota (na 100 g)
0 kJ
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sůl
0 g
Sacharidy
0 g
z toho cukry
0 g
Bílkoviny
0 g
Vláknina
0 g

Popis produktu

Hlavním zdrojem citrusového pektinu jsou výlisky (slupky) po vylisování citrusové šťávy z citrusových plodů. Největší obsah pektinu je v „bílých“ slupkách uvnitř citrusových plodů. Není to tedy tak, že by se loupala kůra z citrusů a vyráběl se z ní pektin.

Související produkty

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.