bio*nebio Třtinová melasa nesířená 450 g BIO

bio*nebio Třtinová melasa nesířená 450 g BIO

Od bio*nebio

Třtinová melasa je téměř černá sirupovitá hmota, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru ze šťávy z cukrové třtiny. 

Ty však zůstávají v sirupu, který zbývá po oddělení krystalků cukru ze zahuštěné třtinové šťávy, tedy v melase. Širšímu používání melasy brání její výrazná chuť, která většině lidí vadí. Ti proto dávají přednost přírodním třtinovým cukrům, kterým naopak dodává melasa příjemnou chuť a vůni. A to je i její tajemství. 

  • třtinová šťáva přirozeně obsahuje biologicky aktivní látky, potřebné k jeho strávení
69 Kč

Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 69 Kč. Historie ceny.

Skladem

Energetická hodnota (na 100 g)
1261 kJ
Tuky
02 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0.2 g
Sůl
0.04 g
Sacharidy
70 g
z toho cukry
59 g
Bílkoviny
3.7 g
Vláknina
0 g

Složení

třtinová melasa BIO

Popis produktu

V malém množství má totiž melasa velmi příjemnou chuť a navíc zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmu. Je proto škoda si melasu znechutit tím, že ji budeme konzumovat několik předepsaných lžiček denně. Její výraznou chuť využijeme nejlépe jako součást připravovaných jídel. Proto melasu nezavrhujte, dokud ji neochutnáte v perníku, závinu (skořice, jablka a ořechy její chuť výtečně doplňují), sušenkách či v pálivých směsích (spolu s kari nebo pálivými papričkami, s rajským protlakem a dokonce i hořčicí). Trochou melasy můžete dochutit mléko či jogurt jako zálivku müsli nebo kukuřičných lupínků, med nebo ovocné čaje.

 

Obsah minerálů na 100 g:

Vápník 250 mg (31 % DDD)

Hořčík 210 mg (56 % DDD)

Železo 13 mg (93 % DDD)

DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.