Vivani Hořká 100% s krvavým pomerančem 90 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU až 25 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!
Ta nejčokoládovější čokoláda – jen kakaová hmota, kakaové máslo a troška esenciálního pomerančového oleje v demeter a bio kvalitě. Díky přídavku kakaového másla taje na jazyku, navzdory 100% obsahu kakaa. K výrobě této čokolády se používá to nejjemnější kakao z provincie Duarte na severovýchodě Dominikánské republiky. Zde se na třech kakaových farmách pěstuje to nejlepší bio kakao v demeter kvalitě. Kakaové boby se zpracovávají na principu bean to bar (od bobu po tabulku) – což znamená, že všechny kroky zpracování od pražení kakaa až po výrobu čokolády probíhají pod přísným dohledem výrobce pod jednou střechou.
CO TO JE DEMETER? Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci musí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo.
O produktu
Ta nejčokoládovější čokoláda – jen kakaová hmota, kakaové máslo a troška esenciálního pomerančového oleje v demeter a bio kvalitě. Díky přídavku kakaového másla taje na jazyku, navzdory 100% obsahu kakaa. K výrobě této čokolády se používá to nejjemnější kakao z provincie Duarte na severovýchodě Dominikánské republiky. Zde se na třech kakaových farmách pěstuje to nejlepší bio kakao v demeter kvalitě. Kakaové boby se zpracovávají na principu bean to bar (od bobu po tabulku) – což znamená, že všechny kroky zpracování od pražení kakaa až po výrobu čokolády probíhají pod přísným dohledem výrobce pod jednou střechou.
CO TO JE DEMETER? Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci musí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.
Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 2657 kJ |
Tuky | 60 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 36 g |
Sacharidy | 7.9 g |
z toho cukry | 0.2 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0.03 g |