Raw PIZZA
3-4h
10 mini pizz
Ingredience:
100g sušených rajčat (ne marinovaná v oleji) |
200g slunečnicových semínek loupaných |
3 čerstvá rajčata |
1 jarní cibulka |
1 žlutá kapie |
2 polévkové lžíce sirupu z agáve |
1 polévková lžíce jablečného octa |
1/2 polévkové lžíce shoyu omáčky (nebo Tamari) |
hrst cibulových chipsů |
hrst mrkvových chipsů |
Postup:
- Slunečnici umeleme na prášek a smícháme s jablečným octem, sirupem z agáve a shoyu omáčkou.
- Uhněteme tuhé těsto, vyválíme z něj válec o průměru 6cm a nakrájíme jej na 1cm tlustá kolečka.
- Z koleček vytvoříme tenké placky a dáme na pečící papír. Sušíme v horkovzdušné troubě či sušičce za teploty do cca 42 st.C, aby byla zachována raw kvalita placek.
- Mezitím namočíme na hodinu sušená rajčata do vody. Poté slijeme a vyždímeme. Sušená rajčata, agávový sirup a čerstvá rajčata rozmixujeme na kašičku.
- Zeleninové chipsy rozdrtíme v hmoždíři a s mícháme v kořenící směs.
- jakmile jsou placky usušené, tak nanaseme na každou rajčatový dip, zdobíme kapií a cibulí.