PROBIO recept: Čočková sekaná
Jak nakrmit rodinu téměř bez práce a vytěžit z toho i kousek k obědu do práce? Uvařit čočku a upéct ji v troubě. Takhle jednoduše se dá popsat příprava čočkové sekané. A kdo si rád hraje, může si z fáše připravit kuličky, díky nimž vám bude salát závidět nejedna kolegyně.
30 min
6
Ingredience:
300 g červené čočky PROBIO |
1 vejce |
150 g mrkve |
50 g lněného semínka PROBIO |
50 g jemných ovesných vloček PROBIO |
3 lžíce olivového oleje BIOLINIE |
3 lžíce najemno nakrájené petrželky |
1 lžíce lahůdkového droždí |
2 stroužky česneku |
1 lžička drceného kmínu |
Sůl |
Čerstvě mletý pepř |
Postup:
Čočku zalijte vodou, přidejte špetku soli a vařte, dokud nevznikne konzistence kaše. Během vaření promíchávejte. Nechte zchladnout.
- Mrkev nastrouhejte nahrubo a přidejte k čočce. Lněné semínko rozemelte (například v mixéru), rozmixujte také vločky a oboje přidejte k čočce. Vmíchejte i zbylé suroviny. Podle potřeby dosolte.
- Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs rozetřete do formy. Povrch uhlaďte.
- Pečte při 180 °C asi 50 minut.
- TIP: Z hmoty můžete tvarovat i kuličky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut.
- Podávejte se zeleninovým salátem a bylinkovým dipem ze zakysané smetany.