Jednoduchá polévka z bílého chřestu
Delikátní polévka potěší i náročné strávníky. Zařaďte ji jako předkrm slavnostní večeře nebo si ji udělejte pro radost. Pohladí duši na povel.
25
4
Ingredience:
Suroviny |
300 g chřestu |
4 brambory |
1 dl smetany |
sůl |
muškátový oříšek |
olivový olej |
Postup:
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, které vaříme ve slané vodě 10 minut.
- Oloupaný chřest nakrájíme na kousky o délce 3 centimetry a přidáme k vařícím se bramborám. Společně necháme vařit ještě 8 – 10 minut.
- Po uvaření vše rozmixujeme do hladkého krému. Můžeme dochutit muškátovým oříškem.
- Nakonec polévku zjemníme přimícháním smetany. Je možné servírovat teplou i studenou.
- Polévku v talíři můžeme zakápnout trochou olivového oleje.