PROBIO Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 22 zákazníků
*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU až 25 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!
Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci.
Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,...). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Skladem
O produktu
Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci.
Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,...). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1470 kJ |
Tuky | 1.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 69.4 g |
z toho cukry | 4.4 g |
Vláknina | 6.9 g |
Bílkoviny | 11.5 g |