PROBIO Ječmen nahý 500 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny. Má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu. V zrnech ječmene nahého je obsah těchto látek ještě vyšší, než je tomu u ječmene pluchatého. Jednoduše proto, že se již nemusí zpracovávat loupáním.
Jak vařit z ječmene: Ječmen uvařte dle základní přípravy v osolené vodě a máte skvělou přílohu k pokrmům, využijete jej do pilafů, rizot, přidejte jej do zeleninových salátů, karbanátků nebo z něj připravte sladkou kaši.
Ječmen lze využít i na mletí.
O produktu
Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny. Má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu. V zrnech ječmene nahého je obsah těchto látek ještě vyšší, než je tomu u ječmene pluchatého. Jednoduše proto, že se již nemusí zpracovávat loupáním.
Jak vařit z ječmene: Ječmen uvařte dle základní přípravy v osolené vodě a máte skvělou přílohu k pokrmům, využijete jej do pilafů, rizot, přidejte jej do zeleninových salátů, karbanátků nebo z něj připravte sladkou kaši.
Ječmen lze využít i na mletí.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1420 kJ |
Tuky | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g |
Sacharidy | 59.6 g |
z toho cukry | 1.2 g |
Vláknina | 11.7 g |
Bílkoviny | 1.9 g |