PROBIO Čaj China Sencha sypaný 50 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU až 25 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!
Čaj Sencha je druh zeleného čaje, který je oblíbený pro svou svěží chuť, lehký sladký tón a výraznou zelenou barvu. Název "sencha" lze volně přeložit jako "čerstvý čaj."
Čaj Sencha je obvykle vyroben z čerstvých listů čajových keřů, které jsou upravovány dle tradiční japonské receptury. Po sklizni se čajové lístky nechají zavadnout a poté jsou opakovaně napařovány, překládány, sušeny a tříděny. Sencha se často připravuje na různé způsoby, ale nejběžnější je louhování v čajové konvici. Obvykle se používá nižší teplota vody a kratší doba louhování ve srovnání s jinými druhy čaje, aby se zachovala jeho jemná chuť.
Příprava: vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2 nálevy.
O produktu
Čaj Sencha je druh zeleného čaje, který je oblíbený pro svou svěží chuť, lehký sladký tón a výraznou zelenou barvu. Název "sencha" lze volně přeložit jako "čerstvý čaj."
Čaj Sencha je obvykle vyroben z čerstvých listů čajových keřů, které jsou upravovány dle tradiční japonské receptury. Po sklizni se čajové lístky nechají zavadnout a poté jsou opakovaně napařovány, překládány, sušeny a tříděny. Sencha se často připravuje na různé způsoby, ale nejběžnější je louhování v čajové konvici. Obvykle se používá nižší teplota vody a kratší doba louhování ve srovnání s jinými druhy čaje, aby se zachovala jeho jemná chuť.
Příprava: vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2 nálevy.