NATU Sůl himalájská růžová hrubá 500 g
NATU Sůl himalájská růžová hrubá 500 g

NATU Sůl himalájská růžová hrubá 500 g

Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení

GREEN FRIDAY - SLEVA až 25 %*

*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU až 25 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní substanci unikátních solných krystalů, zaručujících naprostou čistotu a vyvážený poměr minerálních látek. Ty jsou navíc ve stavu, které tělo dokáže snadno zužitkovat. Konzumací himalájské soli se vyhnete rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnější chuť a můžete ji využít i jako sůl do koupele.


Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter oproti rafinované soli, která podléhá při svém zpracování chemickému čištění, případně je obohacena o další složky (například jód).


Unikátnost himalájské soli spočívá v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.


Využití


Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli. Její typické růžové krystalky dodají každému pokrmu unikátní finální efekt. Vhodná pro teplou i studenou kuchyni. 


Růžová sůl můžete využít i jako sůl do koupele.


Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?


Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.


Země původu: Pákistán

26 Kč
100 g za 7 Kč
Min. prodejní cena za posledních 30 dní: 26 Kč

O produktu

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní substanci unikátních solných krystalů, zaručujících naprostou čistotu a vyvážený poměr minerálních látek. Ty jsou navíc ve stavu, které tělo dokáže snadno zužitkovat. Konzumací himalájské soli se vyhnete rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnější chuť a můžete ji využít i jako sůl do koupele.


Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter oproti rafinované soli, která podléhá při svém zpracování chemickému čištění, případně je obohacena o další složky (například jód).


Unikátnost himalájské soli spočívá v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.


Využití


Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli. Její typické růžové krystalky dodají každému pokrmu unikátní finální efekt. Vhodná pro teplou i studenou kuchyni. 


Růžová sůl můžete využít i jako sůl do koupele.


Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?


Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.


Země původu: Pákistán

Složení

jedlá sůl, obsah NaCl min. 98%

Výživové hodnoty

Sůl100 g

Alternativní produkty

150 g
Bohlsener Mühle Keksy špaldovo-kakaové celozrnné Autíčka 125g BIO
Bohlsener Mühle Keksy špaldovo-kakaové celozrnné Autíčka 125g BIO

58 Kč

47 g
RICOLA Brusinky - Cranberry 40 g
RICOLA Brusinky - Cranberry 40 g

34 Kč

215 g
Grešík Devatero bylin Čaj Čisticí s červenou řepou 200g
Grešík Devatero bylin Čaj Čisticí s červenou řepou 200g

100 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení