Muso Mořské řasy Kombu 50g
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 21 zákazníků
Kombu je velmi blízká řase Wakame, v některých receptech ji může nahradit. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Využití:
knedlíčková polévka
pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Kombu patří mezi jedlé řasy oblíbené především ve východní Asii. Slovo "kombu" pochází z japonštiny a z Japonska je řasa vyvážena od šedesátých let. V tradiční japonské kuchyni se řasa přidává především do polévky, do hrnce s luštěninami nebo se nakládá do sladko-kyselého nálevu. Kombu také přidávají japonští kuchaři jako koření do rýže na sushi.
Skladem
O produktu
Kombu je velmi blízká řase Wakame, v některých receptech ji může nahradit. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Využití:
knedlíčková polévka
pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Kombu patří mezi jedlé řasy oblíbené především ve východní Asii. Slovo "kombu" pochází z japonštiny a z Japonska je řasa vyvážena od šedesátých let. V tradiční japonské kuchyni se řasa přidává především do polévky, do hrnce s luštěninami nebo se nakládá do sladko-kyselého nálevu. Kombu také přidávají japonští kuchaři jako koření do rýže na sushi.
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 870 kJ |
Tuky | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1.1 g |
Sacharidy | 21 g |
Bílkoviny | 7.8 g |
Sůl | 6.6 g |