Kitl Syrob Citron s dužinou 500 ml
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Citrónový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů. Pro výrobu 100 ml citrónového sirupu bylo použito 104 ml ovocné šťávy a dužniny.
Citrony znali již obyvatelé Mezopotámie. Přibližně v 7. století našeho letopočtu se rozšířily do Persie a Egypta, nicméně arabský svět je využíval hlavně coby okrasnou rostlinu. Do Evropy se citron ve větší míře dostal v průběhu křižáckých válek, v centru pozornosti se pak ocitl v 18. století. Během sedmileté války totiž přišla Británie o většinu námořníků nikoliv v boji, ale kvůli kurdějím. Skotský lékař James Lind tehdy na nemocných provedl první klinické zkoušky v dějinách a jejich vítězem se stal právě citron. Postupně se zjistilo, že vybaví-li Británie loďstvo citrusovou šťávou, zabrání ohromným ztrátám na životech. Cenu zdraví jednoho muže tehdy vyčíslili na 50 citronů.
O produktu
Citrónový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů. Pro výrobu 100 ml citrónového sirupu bylo použito 104 ml ovocné šťávy a dužniny.
Citrony znali již obyvatelé Mezopotámie. Přibližně v 7. století našeho letopočtu se rozšířily do Persie a Egypta, nicméně arabský svět je využíval hlavně coby okrasnou rostlinu. Do Evropy se citron ve větší míře dostal v průběhu křižáckých válek, v centru pozornosti se pak ocitl v 18. století. Během sedmileté války totiž přišla Británie o většinu námořníků nikoliv v boji, ale kvůli kurdějím. Skotský lékař James Lind tehdy na nemocných provedl první klinické zkoušky v dějinách a jejich vítězem se stal právě citron. Postupně se zjistilo, že vybaví-li Británie loďstvo citrusovou šťávou, zabrání ohromným ztrátám na životech. Cenu zdraví jednoho muže tehdy vyčíslili na 50 citronů.
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 ml) | 1292 kJ |
Tuky | 0.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 76 g |
z toho cukry | 76 g |
Bílkoviny | 1 g |
Sůl | 0.1 g |