Health Link Extra panenský kokosový olej 400 ml BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 36 zákazníků
Extra panenský kokosový olej je lisován za studena z dužniny zralých kokosů, pěstovaných v ekologickém zemědělství. Celý proces výroby trvá jen několik málo hodin, aby si olej zachoval svoji výbornou kvalitu. Nejsou do něj přidávány žádné konzervační látky ani barviva.
Kokosový olej je velmi ceněn pro svůj obsah kyseliny laurové, kaprylové, kaprinové nebo myristové.
Kyselina laurová je v těle přeměněna na monoglycerid monolaurin, který má schopnost rozkládat buněčnou stěnu bakterií i virů, zároveň reguluje střevní mikroflóru.
Neutrální tuky se rozkládají na glycerol, který je zužitkován jako glukóza. Dodává tak tělu energii postupně. Neusazuje se v těle, a proto se doporučuje lidem, kteří potřebují regulovat hladinu cukru v krvi, snižuje také zátěž nadledvinek a nezatěžuje štítnou žlázu. Jeho užívání je příznivé i při redukční dietě, pár lžiček dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin a zamezí tak nárazovému přejídání, které způsobuje tzv. jo-jo efekt.
Užívání kokosového oleje má i jiné přednosti. Výborný je jako tělový olej pro suchou pokožku. Má nádhernou jemnou vůni a snadno se vstřebává. Ošetřuje suchou kůži na loktech nebo patách a nehtová lůžka. Kojící ženy jej používají na popraskané bradavky.
Kokosový olej je výbornou ingrediencí do zdravé studené i teplé kuchyně. Má lahodnou chuť a je perfektní náhradou veškerých tuků na pečení, vaření nebo smažení. Neobsahuje žádný cholesterol a nepřepaluje se. Lidé, trpící alergií na mléko jej můžou používat jako náhradu másla. Kokosový olej je snadno stravitelný.
Panenský kokosový olej je velmi odolný proti oxidaci. Při pokojové teplotě zůstává v pevném, ale měkkém stavu, tekutým se stane až po zahřátí
Použití: Vhodný na pečení, vaření a smažení. Tekutý nad 25 °C. Doporučená nejvyšší teplota pečení: 180 °C.
Skladem
O produktu
Extra panenský kokosový olej je lisován za studena z dužniny zralých kokosů, pěstovaných v ekologickém zemědělství. Celý proces výroby trvá jen několik málo hodin, aby si olej zachoval svoji výbornou kvalitu. Nejsou do něj přidávány žádné konzervační látky ani barviva.
Kokosový olej je velmi ceněn pro svůj obsah kyseliny laurové, kaprylové, kaprinové nebo myristové.
Kyselina laurová je v těle přeměněna na monoglycerid monolaurin, který má schopnost rozkládat buněčnou stěnu bakterií i virů, zároveň reguluje střevní mikroflóru.
Neutrální tuky se rozkládají na glycerol, který je zužitkován jako glukóza. Dodává tak tělu energii postupně. Neusazuje se v těle, a proto se doporučuje lidem, kteří potřebují regulovat hladinu cukru v krvi, snižuje také zátěž nadledvinek a nezatěžuje štítnou žlázu. Jeho užívání je příznivé i při redukční dietě, pár lžiček dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin a zamezí tak nárazovému přejídání, které způsobuje tzv. jo-jo efekt.
Užívání kokosového oleje má i jiné přednosti. Výborný je jako tělový olej pro suchou pokožku. Má nádhernou jemnou vůni a snadno se vstřebává. Ošetřuje suchou kůži na loktech nebo patách a nehtová lůžka. Kojící ženy jej používají na popraskané bradavky.
Kokosový olej je výbornou ingrediencí do zdravé studené i teplé kuchyně. Má lahodnou chuť a je perfektní náhradou veškerých tuků na pečení, vaření nebo smažení. Neobsahuje žádný cholesterol a nepřepaluje se. Lidé, trpící alergií na mléko jej můžou používat jako náhradu másla. Kokosový olej je snadno stravitelný.
Panenský kokosový olej je velmi odolný proti oxidaci. Při pokojové teplotě zůstává v pevném, ale měkkém stavu, tekutým se stane až po zahřátí
Použití: Vhodný na pečení, vaření a smažení. Tekutý nad 25 °C. Doporučená nejvyšší teplota pečení: 180 °C.
Složení
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 ml) | 3339 kJ |
Tuky | 90 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 85 g |
Sacharidy | 0.5 g |
Sůl | 0.01 g |