Country Life Vločky amarantové 250 g BIO
Drobné vločky z amarantu v biokvalitě s lehce oříškovou chutí.
Vhodné především na přípravu kaše pro jejich vysokou lepivost. Přirozeně bezlepkové. Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy.
- rychlá a snadná příprava
- má široké využití v kuchyni
Obsahuje: obiloviny obsahující lepek, sójové boby (sója), suché skořápkové plody, sezamová semena
Složení
Popis produktu
Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.