Country Life Tygří ořechy 100 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tyto plody chutnají trochu jako mandle, trochu jako kokos, ale jsou mnohem sladší. Jedná se o hlízy šáchoru jedlého. Připravíte z nich výtečné rostlinné mléko a jsou výborné i samotné jako pochoutka. Vyzkoušejte v biokvalitě.
Namočené ve vodě jsou báječné jako sladká a výživná svačinka. Rozmixováním a smícháním s vodou získáte skvělou alternativu mléka - Horchatu.
Rostlina zvaná šáchor jedlý vytváří pod zemí hlízy, které se dají konzumovat čerstvé, vařené i pražené. Přestože nemají s ořechy nic společného, získaly pojmenování tygří ořechy (jinak se jim říká také chufa nebo zemní mandle). V posledních letech se začaly objevovat v regálech prodejen zdravé výživy. Pro rybáře to však žádná novinka není, znají tygří ořechy jako návnadu na ryby.
Využití:
- Namáčení: 6 hodin, ořechy jsou po namáčení kupodivu ještě mnohem křupavější (asi jako kokos), jsou také šťavnatější a ještě sladší.
- Mléko: má bílou barvu a chutná jako hodně sladké mandlové, ze všech ořechových mlék je nejsladší a moc dobré.
- Mouka: v mixéru je lze rozemlít na mouku a připravit z ní například palačinky.
- Horchata: exotický nápoj připravíte tak, že do namletých oříšků přidáte vodu, cukr a citronovou šťávu. Poté nápoj přefiltrujte a máte hotovo.
O produktu
Tyto plody chutnají trochu jako mandle, trochu jako kokos, ale jsou mnohem sladší. Jedná se o hlízy šáchoru jedlého. Připravíte z nich výtečné rostlinné mléko a jsou výborné i samotné jako pochoutka. Vyzkoušejte v biokvalitě.
Namočené ve vodě jsou báječné jako sladká a výživná svačinka. Rozmixováním a smícháním s vodou získáte skvělou alternativu mléka - Horchatu.
Rostlina zvaná šáchor jedlý vytváří pod zemí hlízy, které se dají konzumovat čerstvé, vařené i pražené. Přestože nemají s ořechy nic společného, získaly pojmenování tygří ořechy (jinak se jim říká také chufa nebo zemní mandle). V posledních letech se začaly objevovat v regálech prodejen zdravé výživy. Pro rybáře to však žádná novinka není, znají tygří ořechy jako návnadu na ryby.
Využití:
- Namáčení: 6 hodin, ořechy jsou po namáčení kupodivu ještě mnohem křupavější (asi jako kokos), jsou také šťavnatější a ještě sladší.
- Mléko: má bílou barvu a chutná jako hodně sladké mandlové, ze všech ořechových mlék je nejsladší a moc dobré.
- Mouka: v mixéru je lze rozemlít na mouku a připravit z ní například palačinky.
- Horchata: exotický nápoj připravíte tak, že do namletých oříšků přidáte vodu, cukr a citronovou šťávu. Poté nápoj přefiltrujte a máte hotovo.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 2000 kJ |
Tuky | 27 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5.1 g |
Sacharidy | 50 g |
z toho cukry | 16 g |
Vláknina | 11 g |
Bílkoviny | 4.1 g |