Country Life Čočka červená půlená 500g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Tento týden zakoupilo 71 zákazníků
*Nakupujte nyní s LIMITOVANOU SLEVOU až 25 % na všechny již nezlevněné položky. Platí jen do pondělí 25. 11. 2024!
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.
S touhle čočkou vytvoříte hodně muziky za málo peněz. Pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.
Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.
Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.
Skladem
O produktu
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.
S touhle čočkou vytvoříte hodně muziky za málo peněz. Pomazánky, přílohy i karbanátky máte za pár minut. Indický dhal pořádně zasytí a polévky z ní nemusíte ani zahušťovat. Jde ruku v ruce s kari kořením a kurkumou, ale nebojte se ani kombinace s banánem a smetanou. Sladká chuť jí sluší.
Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte. Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.
Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 1470 kJ |
Tuky | 1.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 52 g |
z toho cukry | 2 g |
Bílkoviny | 26 g |
Sůl | 0.03 g |