České Ghíčko Ghí – přepuštěné máslo 720 ml BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života.
Návrat ke kořenům
Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.
Výhody GHÍČKA
- Skvěle chutná a voní
- Nepřepaluje se = ideální na smažení
- Trvanlivé minimálně 12 měsíců
- Nemusí se chladit
- Bez mléčné bílkoviny
Náš tip
Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.
Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!
BIO ghíčko je od krav, co se chovají ve speciálním ekologickém režimu. Podmínky jejich života jsou co nejpřirozenější a většinu roku se pasou na trávě. A v tom je to kouzlo: Jejich mléko je mnohem kvalitnější než to z konvenčních chovů.
O produktu
Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života.
Návrat ke kořenům
Přepuštěné máslo není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdravý tuk.
Výhody GHÍČKA
- Skvěle chutná a voní
- Nepřepaluje se = ideální na smažení
- Trvanlivé minimálně 12 měsíců
- Nemusí se chladit
- Bez mléčné bílkoviny
Náš tip
Potřebujete uvařit rychlou večeři pro celou rodinu a doma je jen okoralý chleba? Chleba obalte v ušlehaném vajíčku a opečte na ghíčku. Potřete hořčicí, posypte pažitkou nebo nakrájenou cibulkou a jste královna kuchyně! Všichni si budou chtít přidat.
Ghíčko udělá z každého jídla delikatesu!
BIO ghíčko je od krav, co se chovají ve speciálním ekologickém režimu. Podmínky jejich života jsou co nejpřirozenější a většinu roku se pasou na trávě. A v tom je to kouzlo: Jejich mléko je mnohem kvalitnější než to z konvenčních chovů.
Složení
Alergeny
Výživové hodnoty
Energetická hodnota (na 100 g) | 3677 kJ |
Tuky | 99.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 70 g |
Sacharidy | 0.01 g |
z toho cukry | 0.01 g |
Sůl | 0.01 g |