Co možná nevíte o RAW food
RAW food, nebo-li syrová strava, je jídlo, které neprošlo tepelnou úpravou a je mnohem zdravější, než jídlo vařené, pečené, nebo smažené, atd… Mezi základní přípravy raw jídel je klíčení, mixování a vysoušení do 42°Celsia.
Jak raw strava působí na člověka? Jelikož raw strava se připravuje ze živých potravin, tak se do organismu se dostává maximum vitamínů a enzymů, které dobře podporují trávení. Lidské tělo se při trávení syrových potravin okamžitě čistí a zkvalitňuje se i složení krve, to se pozitivně projevuje na všech orgánech.
Dalším dobrým důvodem, proč začít s RAW stravou je ten, že detoxikuje organismus a posiluje imunitu. A to jen díky tomu, že jídla z tepelně neupravených potravin obsahují velmi hodně vitamínů, enzymů, antioxidantů, vlákniny, minerálů a mnoho dalšího.
Éčka, umělé konzervanty, zvýrazňovače chutí, barev, aroma a náhradní sladidla v RAW food nenajdete! RAW strava je na 100 % přírodní a velmi zdravá. A co naopak v RAW stravě najdete? Enzymy, vlákninu, bílkoviny a mnoho vitamínů.
Pokud se chcete pustit do RAW stravování, musíte vědět že, RAW je jen součást jídelníčku. Doporučené maximum je přibližně okolo 75 %, protože podstatnou část tohoto stravování tvoří jen zelenina a ovoce.
Tento styl stravování je vhodný pro každého člověka a doporučuje se i při různých onemocnění. Začít můžete například s RAW tyčinkami nebo snídaňovými směsmi.